Welcome, visitor! [ Register | Loginrss

Produse din Ferme romanesti. INSCRIERE SI PUBLICARE GRATUITA

Vrei sa ai fermierul tau ? Alege-l !

Esti producator si vrei sa ai mai multi clienti ?

Vino in randurile noastre si promoveaza-ti produsele !

Post an Ad

Pasi pt certificarea unui produs ecologic

| Articole | 15 Aug, 2012

“Agricultura ecologica” este un termen protejat si atribuit de U.E. Romaniei pt. definirea acestui sistem de agricultura. El este similar cu termenii “agricultura organica” sau “agricultura biologica” utilizati in alte dtate membre UE.

Produsele certificate ecologic din Romania poarta alaturi de sigla comunitara, sigla nationala “ae” atribuita tarii noastre si recunoscuta in U.E. Aceste sigle sunt folosite pt. a completa etichetarea in scopul identificarii de catre consumatori aproduselor obtinute in conformitate cu metodele de productie ecologica.

Sigla”ae”, proprietate a Ministerului Agriculturii, garanteaza ca produsul cu aceasta eticheta provine din agricultura ecologica si este certificat de un organism de inspectie si certificare aprobat.

Utilizarea siglei este permisa doar in urma aprobarii unei “Cereri de solicitare pt. utilizarea siglei “ae”

Consumatorii care cumpara produse care poarta sigla nationala si logoul comunitar pot avea increderea ca  cel putin 95% din ingredientele produsului au fost obtinute in conformitate cu metoda de productie ecologica si ca produsul respecta regulile de productie ecologica.  In plus, produsul poarta numele producatorului, procesatorului sa vanzatorului si numele sau codul organismului de inspectie si certificare.

Logoul comunitar

 

Aflati ce inseamna agricultura ecologica, care sunt pasii pt. certificarea produselor si avantajele practicarii agriculturii ecologice.

Click AICI

No Tags

3,654 total views, 1 today

  

Sponsored Links

  • There are no popular posts yet.

Prietenii Nostri

Partener